3 Eylül 2024 Salı

E-Ticaret'te altın: ayda 100 bin işlem-1 milyar ciro...

Altın sektörü de en önemli ticaret kanallarından biri haline gelen e-ticaret alanında oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor.  Bu yılın ilk 7 ayında internetten 663 bin adet işlemle 7 milyar 825 milyon TL'lik altın satışı gerçekleştirildi. Aylık ortalama işlemlerde adet bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27'lik, ciroda ise -altındaki %76 ort. değer artışının da etkisiyle %364'lük bir artış gördük. Her bir alışverişin ortalaması geçen sene 4 bin TL iken bu sene rakam 12 bin TL oldu.

"Aylık 100 bin adet işlem - aylık 1 milyar TL ciro" olarak özetlenebilecek bir performansı artırarak devam ettiren internetten altın ticareti, internetten alışverişe aşina neslin harcama yapabilecek gruba geçişiyle yıldan yıla daha da artacaktır.

Firmalar dikkat: Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olan Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nın (MASAK) kıymetli maden, taş, veya mücevher alım satımı yapanlar için özel olarak hazırladığı rehber niteliğindeki "temel esaslar"a dikkat edilmezse, firmaların e-ticaretten elde ettiği ayların belki de yılların kazancını bir denetimde çöpe atabilecek ağır cezalar söz konusu. 

Müşteriler dikkat: İnternette gördüğünüz her altını satın almayınız. Altın üretimine ve satışına yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sıkı şartlar getirildi. Konu hakkındaki yazıma buradan göz atabilirsiniz: Herhangi bir gram altını artık alamazsınız da, satamazsınız da…

Aşağıdaki veriler sadece yerli kartlarla yapılan yurtiçi harcama verileridir. İnternetten havale ve EFT ile yapılan satışlar dahil değildir. Detaylı verilere Bankalararası Kart Merkezi'nden ulaşabilirsiniz: https://bkm.com.tr/raporlar-ve-yayinlar/donemsel-bilgiler/


 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder