23 Ağustos 2024 Cuma

İzin verilen ilk 2 rafineri...

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün ilk olarak 2 rafinerinin faaliyet iznini onayladı: Ahlatcı Metal Rafineri (Ahlatcı Holding-Ahmet AHLATCI) ve Garanti Rafineri (Atasay KAMER-Burak YAKIN). Sırada başvurusu alınmış ve faaliyet izni bekleyen 11 şirket var.

Darphane, izin alan 2 rafineri ve izin için değerlendirme aşamasındaki aşağıdaki 11 şirket hariç, başka firmaların yurt içinde altın basması ve bu basılmış altıların alım-satımının yapılması Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’a istinaden yasaklanmış durumda.


Faaliyet izni değerlendirme aşamasında olan şirketler:

Aleks Metal Rafineri, Altın Rafineri Dünyası, Gramaltın Kıymetli Madenler Rafineri, İsgold Altın Rafinerisi, İstanbul Altın Rafinerisi, Nadir Metal Rafineri, Onsa Rafineri, Ozanlar Metal Rafineri, Özbağ Rafineri, Özbey Değerli Metaller Rafineri, Samsun Altın Rafinerisi.


Daha önce altın basmak, rafinasyon faaliyetlerinde bulunmak özel izne tabî değil iken Şubat 2023'te Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile bu işlerle iştigal edenlere 1 ay içinde izin almaları için başvuru yapmaları çağrısında bulunulmuştu. Bakanlık, izin başvurularından bir kısmına red verdiğini ilan etmişti, onay alan ilk firmalar bugün açıklanmış oldu.


Altın sektörü ile ilgili düzenlemeler devam ediyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder